26 fotoutstillinger, utdannet med fagbrev, holder fotokurs og er spesialisert på bedriftsfoto og portrett.


 

Om meg

Jeg er 26 år, opprinnelig fra Vang i Valdres og bor i Oslo. Jeg lever av å jobbe som fotograf. Jeg fotograferer fordi jeg elsker å ta bilder. Det gir meg følelsen av mestring, intens glede og lysten til å leve.

Hjelpe andre

Livet har lært meg hvor viktig glede er og hvor vanskelig det kan være uten. For meg er meningen med livet å føle og spre glede. Nå ønsker jeg å hjelpe folk som har det vanskelig. Det gjør jeg med kamera, gjennom veldedighet, fotoutstillinger og flere fotoprosjekter under utvikling.

Inspirasjon

Rembrandt portretter har fått meg til å se på lyset med nye øyne. Richard Avedon portretter har gjort meg bevisst på kommunikasjon og få frem et blikk eller interessante ansiktsuttrykk i portretter. Arnold Newman har gitt meg lysten til å studere komposisjon. Irving penn har gitt meg mer kreativitet. Ansel Adams sin bok "The Camera" er grunnlaget for min fototeknikk og har gjort meg bevist på kraften av visualisering. Pink Floyd sitt album "Darkside of The Moon" har påvirket mine bilder i analogt og digitalt mørkerom. Når jeg går inn i gallerier prøver jeg å legge igjen det kritiske blikket utenfor og åpner meg for inspirasjon med fokus på hva jeg kan lære.

Utdanning

Jeg tok fagbrevet som fotograf hos Fotograf Øistein Lind på Lillehammer. Praktisk opplæring i 1,5 år hos min læremester med meg som eneste elev. Øistein sendte meg ut på gata for å hente inn tilfeldige folk til portrettfotografering i studio. Dette fjernet min sosiale angst og tok meg ut av komfort sonen på en lærerik måte.

Profesjonell

I 2013 samme dag som bestått fagbrev i fotograffaget, flyttet jeg til Oslo for å leve av fotografering. Siden dette har jeg brukt mesteparten av tiden jeg er våken på foto. Nå fotograferer jeg for bedrifter, privatpersoner, har fotoutstillinger, flere prosjekter, holder fotokurs/foredrag, utsmykker blant annet offentlige bygg/bedrifter og har generelt mange baller i lufta på en gang. Likevel begrenser jeg antall oppdrag og gjør all jobb fra hjertet med fullt fokus og behagelig men effektivt tempo.

selvportrett.jpg